Tilbage til Praktik og frivilligt arbejde på skolen

Praktisk info i forbindelse med ophold

Hvordan kommer du til Abene?

Det er lettest at flyve til Banjul i Gambia f.eks med Brussel Air og herfra køre med taxi (ca. 60 Euro) til Abene i Senegal, der er ca. 2 timers kørsel. Dette medfører en overnatning i Gambia, da grænsen lukker om aftenen.

Hvis du kommer fra Dakar, kan du enten flyve til Ziguinchor  (flyvetid ca. 1 time, daglige afgange) eller tage færgen (ca 16 timer, afgang 2 gange om ugen). Fra Ziguinchor (Ved ”garage”) kører der biler til Abene eller Kafountine (ca 2 timers kørsel).

Færgeruten drives af regeringen og færgerne er nyere, sikre modeller.

Transair flyver mellem Dakar og Ziguinchor, reservation +221 338652565 eller +221 772945252

enkelt 65.000 Cfa, retur 115.000 Cfa.

Tidligere drev regeringen Senegal Airlines, men dette selskab er gået konkurs. Muligvis erstattes det af Air senegal i 2017.  Hold øje med udviklingen! Selskabet fløj med nye, moderne maskiner og havde stort fokus på sikkerheden.

 

Hvis du kommer som praktikant eller frivillig, kan det arrangeres at du bliver hentet i Banjul eller Ziguinchor.  Det forventes at du betaler for dette, og at det aftales på forhånd.

Færgen Dakar – Ziguinchor

Bussen er en oplevelse. Tag den, hvis du har god tid, ellers er det nemmest og hurtigst med 7personers biler. Begge dele kører når der er fyldt op

Bussen er en oplevelse. Tag den, hvis du har god tid, ellers er det nemmest og hurtigst med 7 personers biler. Begge dele kører når der er fyldt op

Klima: Tropisk klima, vær opmærksom på at det kan blive køligt om natten.

Drikkevand: Vi anbefaler at du køber alt drikkevand. Alle små butikker sælger vand.

Valuta: Vestafrikansk CFA, der forkortes XOF. Vær opmærksom på at have kontanter med, da den nærmeste hæveautomat ligger i Ziguinchor. De fleste kort har en hæve grænse på max 100.000 XOF (ca 1.100 kr.) om dagen. I Kafountine (der ligger ca 15-20 minutters kørsel væk) er der et Western Union kontor. XOF kan ikke købes i Danmark. Kontanter medbringes bedst i Euro, som kan veksles lokalt også i Abene.

I Gambia bruges Dalasi (GMD), der kan købes i Danmark. Der kan også veksles Euro.

Toiletter: De fleste toiletter er afrikanske, dvs. en porcelænsplade over et hul i jorden. Der bruges ikke toiletpapir, men der er vand til at vaske sig med. Traditionelt bruges venstre hånd (højre bruges til at spise med). Enkelte steder findes europæiske toiletter og/eller toiletpapir.

Elektricitet: er forholdsvis stabil i Abene, men vær forberedt på strømafbrydelser. Du kan bruge stik med to ben (almindelige danske). Huse udenfor selve byen har ikke strøm, så medbring gerne solcelle lygte, ladere mm.

P1080770

Den lokale kraftstation på Kansala

Internet: Du er i Afrika, så forvent ikke hurtige forbindelser. Vi plejer gerne at gå på bar/café, hvor du kan koble dig på wifi, når du køber noget at drikke.

Udsigten mens vi lader op og går på nettet

Udsigten mens vi lader op og går på nettet

Telefoni: Fungerer rimeligt, det bedste er at købe et lokalt simkort (taletid og internet). Dette købes i større byer, optankning kan købes i alle små butikker.

Helbred: Vi anbefaler at du læser nyeste info om vaccinationer, malaria mm. Medbring altid det medicin, du skal bruge og et lille håndapotek (mavepiller, panodil mm. ) Hvis du efterlader medicin ved afrejse, vil det blive givet til den lokale klinik, der drives af danske Mette Lotus.

Medbring håndspritsamt langt og løst tøj til beskyttelse mod myggestik.

Indkøb: Vi anbefaler at foretage indkøb lokalt for at støtte lokalsamfundet. I Abene kan købes de mest almindelige fornødenheder og varer fra lokale kunsthåndværkere. Den lokale skrædder er dygtig og syr gerne et sæt tøj til fornuftig pris. Kafountine har et større marked med fødevarer mm.

Marked i Kafountine

Marked i Kafountine

At spise i Senegal: Maden serveres på store fællesfade, der spises som regel med ske. Man spiser kun med højre hånd og tager ris fra fadet lige foran sig. På midten af fadet ligger grøntsager og fisk eller kød. Du skærer små bidder af med din ske. Hvis du er gæst, vil værten skære de bedste bidder af til dig og lægge dem foran dig. Traditionelt er det uhøfligt at tale imens der spises og du lægger skeen fra dig på kanten eller rejser dig og går som tegn på at du er færdig. Du drikker først, når du er færdig med at spise.

Generelt er maden stegt eller kogt godt igennem, så den er fri for bakterier. Rå mad f.eks. salater skal du naturligvis være opmærksom på, om den er skyllet godt osv.