Tilbage til Senegal Voksenskole

Personerne bag Senegal Voksenskole

Birte Juel Sandberg: Er uddannet Rudolf Steiner lærer samt kunstterapeut. Igennem 8 år har hun via egen lædervirksomhed, Juel Sandberg, haft en tæt tilknytning til Ghana og Senegal, blandt andet gennem uddannelse af unge, afrikanske kunstnere på værkstedet i Randers samt støtte og opkøb af træfigurer fra Senegal og Ghana. Birte er initiativtager til Senegal Voksenskole og har været den drivende kraft i forhold til realiseringen af projektet, på et overordnet og pædagogisk plan.

I dag er Birte i daglig kontakt med skolens lærere og ledelse. Derudover fundraiser hun til den daglige og fortsatte drift af skolen.

Birte tilbringer en del af vinteren i Abene, hvor hun deltager i skolens dagligdag, bl.a. ved at undervise de svageste elever i at læse og skrive.

Sekou Diafoune: Er Skolens daglige leder. Han er uddannet fransklærer og den bærende kraft på Mandala School. Sekous drøm er at styrke området Casamance, at der kommer flere uddannelsesmuligheder og jobs til området så de unge kan se en fremtid for sig i deres eget nærområde. Sekou besidder desuden en kulturel stolthed, der gør at han kombinerer tradition med vestlig uddannelse. En kombination, der er en døråbner til byen, eleverne og samarbejde generelt.

 

Inspiration:

Birte og Sekou har siden skolens start studeret Malidoma Patrice Sames bøger. Her har de fundet et fælles grundlag for store som små beslutninger i skolearbejdet. Malidoma bevæger sig i to verdener, og bygger bro mellem den vestafrikanske kultur og den europæiske kultur.