Praktik og frivilligt arbejde på skolen

Vi modtager gerne personer, der ønsker at lave frivilligt arbejde eller at afholde en praktik. Kontakt os og lad os tage en snak om dine ønsker. Vi er godkendt som praktiksted hos N. Zahles Seminarieskole og Ollerup Læreseminarium.

Forventning: Vi forventer at vores frivillige/praktikanter/gæster kommer med et åbent sind. Kulturen og forholdene er anderledes – det er det, der gør det spændende at rejse. Vi behandler den lokale befolkning med respekt, vi er gerne nysgerrige og undrende men altid med respekt. Vi ser gerne at vores gæster har læst lidt af Malidomas tekster eller set nogle af videoerne med ham på youtube.

Vi forventer desuden at du giver et bidrag til elevrådets fond i Abene, minimum 300 kr.

Infomøde: Før et ophold hos os, er det muligt at få et kaffemøde med Birte, hvor du kan få uddybet nedenstående og stille spørgsmål.

Birte og Marie

Birte og Marie

Hvis du er frivillig eller praktikant og bor hos os på Kansala:

Afhængigt af de lokale leveomkostninger, tager vi ca. 200 kr. om dagen for kost og logi.

Kansala ligger 15-20 minutters gang fra skolen, inde i bushen. Der er ikke strøm, men i foråret 2016 blev der lagt rindende vand ind. Det er her skolens daglige leder, Sekou bor.

Kansala

Kansala

Kansala

Alle værelser er udstyret med en seng og en reol. Nogle værelser har myggenet. Du skal selv medbringe linned, et tæppe, hovedpude og håndklæder. Lighter, en solcellelampe og en lille lommelygte til tasken er også en god idé. Vores toilet er afrikansk, når vi har gæster hænger vi gerne en affaldspose til toiletpapir frem. Der koges vand til dit bad, som foregår med en spand og en øse. Det er simpelt og rigtigt hyggeligt.

Vores kokkepige laver fælles mad til alle, hvis du ønsker at hun vasker dit tøj, koster det en lille skilling.

P1090293

Praktisk info i forbindelse med ophold

Hvordan kommer du til Abene? Det er lettest at flyve til Banjul i Gambia f.eks med Brussel Air og herfra køre med taxi (ca. 60 Euro) til Abene i Senegal, der er ca. 2 timers kørsel. Dette medfører en overnatning i Gambia, da grænsen lukker om aftenen. Hvis du kommer fra Dakar, kan du enten …

links

Statens serum institut: www.ssi.dk  (vaccinationer mm) Udenrigsministeriet (DK): um.dk (rejsevejledning, visa mm) Vejrudsigt: www.dmi.dk Valutaomregneren.dk www.casamance-tourisme.sn (området og praktisk info, bl.a. om færgen Dakar-Ziguinchor) www.thelittlebaobab.com (et gæsthus i området, lidt om området)   Artikler fra The Guardian: Om en engelsk forfatter bosiddende i Abene Simon Fenton Om Senegals nationalsport brydning Om en smart ap-udvikler i Senegal …

Området

Denne side er under opbygning.