Tilbage til Senegal Voksenskole

Personerne bag Senegal Voksenskole

Birte Juel Sandberg: Er uddannet Rudolf Steiner lærer samt kunstterapeut. Igennem 8 år har hun via egen lædervirksomhed, Juel Sandberg, haft en tæt tilknytning til Ghana og Senegal, blandt andet gennem uddannelse af unge, afrikanske kunstnere på værkstedet i Randers samt støtte og opkøb af træfigurer fra Senegal og Ghana. Birte er initiativtager til Senegal Voksenskole og har været den drivende kraft i forhold til realiseringen af projektet, på et overordnet og pædagogisk plan.

I dag er Birte i daglig kontakt med skolens lærere og ledelse. Derudover fundraiser hun til den daglige og fortsatte drift af skolen.

Birte tilbringer en del af vinteren i Abene, hvor hun deltager i skolens dagligdag, bl.a. ved at undervise de svageste elever i at læse og skrive.

Sekou Diafoune: Er Skolens daglige leder. Han er uddannet fransklærer og den bærende kraft på Mandala School. Sekous drøm er at styrke området Casamance, at der kommer flere uddannelsesmuligheder og jobs til området så de unge kan se en fremtid for sig i deres eget nærområde. Sekou besidder desuden en kulturel stolthed, der gør at han kombinerer tradition med vestlig uddannelse. En kombination, der er en døråbner til byen, eleverne og samarbejde generelt.

Inspiration:

Birte og Sekou har siden skolens start studeret Malidoma Patrice Sames bøger. Her har de fundet et fælles grundlag for store som små beslutninger i skolearbejdet. Malidoma bevæger sig i to verdener, og bygger bro mellem den vestafrikanske kultur og den europæiske kultur.

Aktive Støttemedlemmer:

Ib Asmussen er journalist, 60 år gammel, bor i Randers og har blandt andet prøvet at være biografdirektør, rengøringsassistent, pølsefabrikmedarbejder, musikanmelder, benzinstationspasser og hønseholder:

Når jeg gerne vil støtte Senegal Voksenskole i Abene, så er det også fordi hjælpen nærmest bliver personlig. Vi har haft besøg af skolens leder Segui Ddiafouné, og han fortæller om sine elever, der alle har en skæbneberetning, der vil ryste de fleste danskere. Her er det konkrete mennesker, vi prøver at hjælper – ikke bare et eller andet tal i en kedelig statistik. Projektets størrelse gør også, at så godt som alle penge og andre indsamlede goder er med til at løfte eleverne i skolen. Her går kun småpenge til administration.  Så da voksenskolens stifter, Birte Juel Sandberg, spurgte, om jeg ville være med, havde jeg ingen betænkeligheder og svarede straks ja.”

Marie Mølstrand, pædagog og mellemleder:

Jeg har valgt at støtte Senegal Voksenskole fordi jeg gerne vil støtte uddannelse i et område, hvor der er hårdt brug for det.  Jeg står for projektets hjemmeside og løbende at lægge nyheder op. Jeg har haft glæden af at besøge skolen og Abene 3 gange, den oplevelse kan anbefales! Jeg synes, at det var rørende at eleverne mødte frem til min undervisning på trods af, at skolen egentlig havde påskeferie.