Tilbage til Senegal Voksenskole

Personerne bag Senegal Voksenskole

Birte Juel Sandberg: Er uddannet Rudolf Steiner lærer samt kunstterapeut. Igennem 8 år har hun via egen lædervirksomhed, Juel Sandberg, haft en tæt tilknytning til Ghana og Senegal, blandt andet gennem uddannelse af unge, afrikanske kunstnere på værkstedet i Randers samt støtte og opkøb af træfigurer fra Senegal og Ghana. Birte er initiativtager til Senegal Voksenskole og har været den drivende kraft i forhold til realiseringen af projektet, på et overordnet og pædagogisk plan.

I dag er Birte i daglig kontakt med skolens lærere og ledelse. Derudover fundraiser hun til den daglige og fortsatte drift af skolen.

Birte tilbringer en del af vinteren i Abene, hvor hun deltager i skolens dagligdag, bl.a. ved at undervise de svageste elever i at læse og skrive.

Sekou Diafoune: Er Skolens daglige leder. Han er uddannet fransklærer og den bærende kraft på Mandala School. Sekous drøm er at styrke området Casamance, at der kommer flere uddannelsesmuligheder og jobs til området så de unge kan se en fremtid for sig i deres eget nærområde. Sekou besidder desuden en kulturel stolthed, der gør at han kombinerer tradition med vestlig uddannelse. En kombination, der er en døråbner til byen, eleverne og samarbejde generelt.

Inspiration:

Birte og Sekou har siden skolens start studeret Malidoma Patrice Sames bøger. Her har de fundet et fælles grundlag for store som små beslutninger i skolearbejdet. Malidoma bevæger sig i to verdener, og bygger bro mellem den vestafrikanske kultur og den europæiske kultur.

Foreningen Senegal Voksenskole:

Foreningen blev stiftet i 2014 med det formål at drive Senegal Voksenskole, senere Mandela School.

Alle kan melde sig ind i foreningen, læs mere under Støtte af skolen. Der er generalforsamling hvert år i maj. Bestyrelsens primære opgave er at sikre et øget kendskab til foreningen og skolen gennem forskellige aktiviteter og netværksarbejde.

Bestyrelsen valgt maj 2016 består af følgende:

Birte Juel Sandberg – Formand

Hanne Tempeldal – Kasserer

Ib Asmussen

Lone Werge

Marie Mølstrand

Mit navn er Hanne Tempeldal

Jeg arbejder som selvstændig med Krops og psykoterapi, vandreture og undervisning. Jeg er gift med Johnny og sammen har vi William.

Jeg er gået ind i bestyrelsen for Senegal voksenskole, fordi det giver så stor en mening at “hjælpe folk der hvor de er” – at øge bevidsthed ved skolegang og skabe gro muligheder i lokal området. Birte er en stor inspiration og hendes store ildsjæle kraft er fantastisk at støtte – og hendes fine udtryk om “hjerte penge” som kommer fra varme hjerter til varme hjerter og taknemmelige hænder er spot on, hvad verden har brug for.

Jeg har bla. til opgave i bestyrelsen at bogføre – og det er til tider ret sjovt – med afrikanske bilag (-:

Den indlysende idé

“Det er en indlysende idé at prøve at gøre en indsats lige netop i Senegal. Vi forsøger at skabe et bedre liv for de lokale og give dem et håb om en bedre tilværelse for fremtiden. Så slipper de for den frygtelige idé at skulle afsted på en livstruende rejse og ind i mørk og uforudsigelig fremtid i et afvisende Europa. Når jeg gerne vil støtte Senegal Voksenskole i Abene, så er det også fordi hjælpen nærmest bliver personlig. Vi har haft besøg af skolens leder Segui Ddiafouné, og han fortæller om sine elever, der alle har en skæbneberetning, der vil ryste de fleste danskere. Her er det konkrete mennesker, vi prøver at hjælper – ikke bare et eller andet tal i en kedelig statistik. Projektets størrelse gør også, at så godt som alle penge og andre indsamlede goder er med til at løfte eleverne i skolen. Her går kun småpenge til administration. Selv revisoren gør det gratis for sagens skyld. Så da voksenskolens stifter, Birte Juel Sandberg, spurgte, om jeg ville være med, havde jeg ingen betænkeligheder og svarede straks ja.”

Ib Asmussen er journalist, 59 år gammel, bor i Randers og har blandt andet prøvet at være biografdirektør, rengøringsassistent, pølsefabrikmedarbejder, musikanmelder, benzinstationspasser og hønseholder

Jeg hedder Marie Mølstrand.  Jeg har valgt at gå ind i bestyrelsen for Senegal Voksenskole fordi jeg gerne vil støtte uddannelse i et område, hvor der er hårdt brug for det. Jeg oplever, at mange unge senegaleseres fremtidsdrøm er centreret om at komme til Europa – jeg vil gerne hjælpe til at se andre og mere lokale muligheder.  Min vej til Afrika kom gennem dansen og trommerne. Her igennem har jeg fået så mange fantastiske oplevelser og indblik i fascinerende kulturer og nu vil jeg gerne give noget tilbage.

Til daglig er jeg souschef i en fritids- og ungdomsklub. Jeg plejer at beskrive det som en blanding af hjerte og organisationstalent J.

Jeg står for en del af foreningens kommunikation, herunder hjemmeside og facebook. Derudover sparrer jeg med Birte. Jeg har haft glæden af at besøge skolen og Abene 3 gange, den oplevelse kan anbefales! Jeg synes, at det var rørende at eleverne mødte frem til min undervisning på trods af, at skolen egentlig havde påskeferie.